Arrangementen:

De Gulle Boergondiër beschikt over een heerlijk Boergondisch gesorteerd aanbod van arrangementen. Onderstaande arrangementen zijn uitermate geschikt in combinatie met uw verblijf in de kegelza...

» Lees verder...

Volg de Boergondiër!

De Gulle Boergondiër
Zuiderblokken 1
9523 TL Drouwenermond
Tel: 0599 - 61 88 92

Proeflokaal

Bacchus van Weijdeveldt

Bacchus van Weijdeveldt was brouwmeester van de plaatselijke bierbrouwerij die ooit in het pand was gevestigd, waar nu de Gulle Boergondiër zit. Bacchus brouwde hier jarenlang grote hoeveelheden rijk schuimend bier. Hij was een levensgenieter die het product van zijn noeste arbeid zelf ook met grote toewijding proefde. En tijdens spontane feesten deelde met Jan en alleman.
Landlopers, schavuiten, kwakzalvers en ander gespuis maakten dankbaar gebruik van Bacchus’ vrijgevigheid tijdens drankgelagen. Met lede ogen zag de eigenaar van de brouwerij, jonker Van Kopstucken tot Nooytgedagt, dat het steeds vaker feest was in het proeflokaal. Hij maande Bacchus tot matiging, maar geheel tevergeefs.
Op een goede dag was de jonkheer het zat. Hij trommelde alle veldwachters uit de verre omtrek op en liet het zooitje ongeregeld zonder mededogen op straat smijten. In de brouwerij werd na die dag nooit meer een druppel bier gebrouwen.

Feestzaal
Tientallen, nee zelfs honderden jaren later trof Krelis het proeflokaal exact zo aan zoals het erbij lag toen zijn bet-betovergrootvader eruit werd gebonjourd. Alsof het hem werd ingefluisterd, wist Krelis op slag dat het aan hem was om hier feesten te gaan houden in de geest van zijn betbetovergrootvader.
Hij ging de kelder te lijf met bezem en poetsdoek, boende en zwoegde vele uren dat het een lieve deugd was. Vanonder al het stof en spinrag kwam een prachtige, authentieke zaal tevoorschijn, precies zoals Krelis het voor ogen had.
Nu deelt Krelis het voormalig proeflokaal met een ieder die wil dansen, zingen, eten, drinken en vrolijk zijn. De zaal met kegelbaan is beschikbaar voor de meest uiteenlopende feesten en partijen, van bruiloft tot bedrijfsfeest en van familiedag tot jubileumfestiviteit. En soms, heel soms, hebben de gasten er het idee dat ze deel uitmaken van een eeuwigdurend feest…